25 Kasım 2014

Kışa Düğünümüz Var

Ramazanın yaz ortasına gelmesiyle düğün sezonu son 1-2 senedir kışa kaymış durumda. Kızların çoğu yaz gelini olmak ister. Elbette ben de yaz gelini olmak istiyordum; ama bizim için en uygun tarih 5 Ekimdi ve ister inanın ister inanmayın ne yaz ne kış ne sonbahar hiç farketmiyor o gün geldiğinde. Kaybedeceklerinizi değil kazanacaklarınızı düşünün. Dert edebileceğiniz ne var; dış çekim fotoğrafı mı? Çayır çimen yerine son baharda dökülmüş yapraklar içinde ya da şans varsa karlar içinde çekilebilecek bir fotoğraf daha etkileyici ve sıra dışı olur bence. Bende ikisi de yoktu ama kar yağmasını tercih edebilirdim gerçekten. Üşümek mi? Bu konuda da heyecandan hiçbir şey hissetmeyeceğinize garanti veririm. Gelen misafirlerimiz havanın o gün çok soğuk olduğunu söylediler ama ben hava 20 dereceymiş gibi yaşadım bütün günü.

Gelini Şımartmaca: Hazırlık aşaması, evden çıkış ve gelinlik giyilene kadar olan bütün aşamalarda gelin hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok rahat olmalı. Ihtiyaçtan çok kendini iyi hissetmenin, her şeyin o güne ait olmasını sağlamanın yolu konsepte uyum sağlamak. Bunu için küçük aksesuarlarla kendinizi şımartabilirsiniz.


Beyazın Asaleti: Sade ama  bir o kadar da gösterişli ve asil duran tek renk sanırım. Tabiki gelin bütün bu özelliklere sahip. Düğün için seçtiğiniz mekan da sizinle bir bütün olabilir. Beyaz çiçekler, kar taneleri ile süslemeler, beyaza boyanmış yada sim kaplanmış dal parçaları, cam oyunları ve mumlar masalar ve gelin yolu için kullanılabilir.  


Anı Defteri Kürsüsü/Masası (Karşılama Masası): Işte ilk öldürücü vuruş. Gelen misafirlerinizin
dikkatini ilk çekecek alan olması için küçük oyunlarla etkileyici bir görüntü yakalayabilirsiniz. Mesela sıcak mini kahveler, kokteyl anında kar motifli karıştırıcılar, düğün için seçilen renklere uygun büyük cam vazolarda/kavanozlarda şekerler, minik cupcakeler... Üstelik şekerleri koymaları için misafirlerinize kolaylik olması açısından küçük karton kapları koymayıda unutmamak lazım. Anı defteriniz ister bu masada isterseniz de bu masanın yanında konsepte uygun şekilde değerlendirilmiş bir kürsüde yer alabilir. Bu sayede şeker ya da kahve almaya gelen misafirleriniz anı defterini farkettiğinde yazmak isteyeceklerdir.


Masa Numaraları/Isim Kartları: Mekanın yada organizatörünüzün size ücretsiz sunduğu parçalardan biridir. Ama sizin istediğiniz şekilde olmayabilir ya da konseptinize uymayabilir. Bunun içinde değişik fikirler var. Mesela kozalak ya da yılbaşı ağacı süsleri ya da çok basit ama yine karşılama masasında da bulunabilecek çikolatalar üzerine hem misafirinizin ismini hemde masa numarasını yazabilirsiniz.


Düğün Pastası: Yine mekanın ya da organizatörüzün zorunluluklarından çıkmak isterseniz kış temalı bir pasta yada cupcakelerden oluşan bir stand kullanabilirsiniz.


Evet düşülmesi gereken çok şey ve bunları hayata geçirmek için çok zaman gerekiyor. Ama bir yerden başlarsanız devamı kolay geliyor. Önemli olan bir konsepte karar verebilmek ve bu zamanı iyi değerlendirebilmek. Benim peçete süslemelerimi annem yapmıştı ve bende çalıştığım için yardım edebilmiştim sadece. Mesela kozalaktan masa numarası ya da isim kartlığını kendiniz yapabilirsiniz. Hatta bazı şeyleri kendiniz yada sevdiklerinizle yapmanız sizi mutlu edecektir. Her şeyin içinize sinerek çok güzel olması dileğiyle...





   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder